Upload til Youtube via webbrowser - Mac

Man kan stort set uploade, fra en Mac, på samme måde som man kan på en Windowscomputer. Der er dog et par funktioner der er specielle for Mac.

Webbrowsere

Webbrowsere

Der er ikke den store forskel på hvilke browser man bruger. Dog er det min erfaring at der er færrest problemer når jeg anvnder Google Chrome. Det er måske fordi Youtube ejes af Google og deres produkter arbejder rigtig godt sammen.

Upload

Upload

Her er jeg inde i Youtube fra Google Chrome browseren. Klik på Upload.

Flere muligheder

Flere muligheder

Du kan enten trække en video ind i uploadfeltet, eller klikke på den hvide pil i det røde felt. Bemærk at der er flere videomuligheder i højre side. Dem skal vi ikke bruge nu, men vi kommer tilbage til dem senere.

En video er tilføjet

En video er tilføjet

Jeg trak en video ind i uplaod feltet og kom straks hertil. Nu skal der skrives lidt informationer i formularen.

  1. Her kan du følge forløbet af videoen der er ved at blive uploaded
  2. Sørg for at skrive en god titel på videoen - det er ikke altid at videoens filnavn giver mening
  3. Lav en beskrivelse af videoen
  4. Skriv helst ét eller flere tags her. Det kan være sundhed, teknologi, filosofi (tags gør det lettere for brugere at finde videoerne)
  5. Du kan selv bestemme hvem der skal kunne se videoen. Der er 3 niveauer: Offentligt, Skjult og Privat (mere om det lidt senere)
  6. Vælg en kategori der passer til videoen

De 3 muligheder for beskyttelse af videoen

De 3 muligheder for beskyttelse af videoen

Hvis du vælger Offentlig - så kan alle med internetadgang se videoen og søge efter den. Godt valg hvis man ønsker at så mange som muligt skal kunne kigge med.

Vælger du Skjult - så kan alle der har linket se videoen. Den er ikke til at søge frem på nogen måde. Fin løsning hvis videoen er beregnet til en snæver kreds. Dem der har linket kan altså godt give det videre, så tænk på om det er godt nok.

Privat - ja så er det kun dig selv der kan se den, eller perssoner du har inviteret specielt til at se videoen.

Upload direkte fra forskellige videoprogrammer

Upload direkte fra forskellige videoprogrammer

Der er en hel del videoprogrammer, som har mulighed, for at uploade en video direkte til Youtube. Det foregår, på en Mac, som regel via Eksporter eller Del. Her vises det fra videoredigeringsprogrammet iMovie.