IT-vejledninger i AbsalonFronter (Avanceret) Eksternt indhold i FronterBrug Google Docs (Google Drive) til at lagre videoer på

Brug Google Docs (Google Drive) til at lagre videoer på

Der er en del forvirring om hvordan man håndterer videoer på Fronter. Faktisk er det ikke så svært, men man skal jo lige vide hvordan. Som udgangspunkt skal der ikke uploades videoer til Fronter. Det virker ikke særlig godt - elle rmåske slet ikke. Eneste undtagelse er videoer i SWF formatet, hvis de ikke er for store (max. 5 min.). F.eks. er det SWF filer som der kommer fra Jing. Alle andre filer skal uploades til webservices der kan streame video. Den slags tjenester er der mange af - her er nogle:

  • tv.pha.dk
  • Youtube.com
  • Vimeo
  • Screencast.com

Og mange flere - nogle er gratis services og andre skal der betales for. Her kommer en vejledning som helt sikkert vil virke, den er meget sikker (du bestemmer selv hvem der må se videoerne), alle Absalon brugere har adgang og plads til 5 gb. filer og der er flere andre fordele. Der er tale om den konto som alle vores brugere har på Google Docs.

Log ind via net.pha.dk

Du skal starte på Absalons startside som jo har adressen: http://net.pha.dk - herfra kan du komme videre til rigtig mange andre tjenester, uden at skulle logge ind igen.

Så skal du ind på Google Docs

Så skal du ind på Google Docs

Hvis du ikke har været på Google Docs, så skal du lige acceptere Google´s vilkår, det går ganske let. I menupunktet SingleSognOn, skal du klikke på Google Docs.

Upload af en videofil

Upload af en videofil

Når du er inde i Google Docs

  1. Klik på ikoner for upload
  2. Klik så på filer

Så kan du vælge din video

Så kan du vælge din video

Her bruger jeg en Mac - det ser en lille smule anderledes ud på en PC. Det er nøjagtig samme procedure som at vælge en fil der skal vedhæftes til en mail.

Nogle indstillinger

Nogle indstillinger

Der er ingen grund til at ændre noget her - det betyder ikke noget for en videofil. Klik på start upload

Så bliver filen uploadet til Google Docs

Så bliver filen uploadet til Google Docs

Afhængig af videoens størrelse og internetforbindelsens hastighed, kan dette godt tage lidt tid - drik eventuelt en kop kaffe.

Så er videoen inde i Google Docs

Når videoen er nået til 100% upload, så tager det lidt tid inden den er klar, men vi kan godt gå i gang med at lave et par indstillinger.

Videoen skal "deles" for at andre kan komme til at se den

Videoen skal "deles" for at andre kan komme til at se den

Noget af det smarteste ved Google Docs er, at man kan dele dokmenter med andre. Det gælder alle de dokumenttyper (filtyper), man kan have i Google Docs. Det er ejeren af filen der bestemmer hvordan den deles, der er nemlig flere forskellige muligheder. De er forklaret på billedet herover.

Hvis man vælger delingsindstillingen: Alle med linket - så kan alle der har linket se videoen, men den kan ikke søges via Google eller andre søgemaskiner. Denne delingsmetode, kan tilfredsstille de fleste og den anbefales med mindre at der er tale om fortroligt materiale - som i grunden ikke bør lægges på internettet.

Link til videoen

Hvsi du ikke fik fat i linket i første omgang, eller bare senere har brug for det, så åbn videoen i Google Docs.

  1. Klik på Del
  2. Her er linket der kan kopieres

Videoen kan også embeddes (indlejres på en webside)

Videoen kan også embeddes (indlejres på en webside)

Når videoen er åben i Google Docs, så klik på: Integrer denne video.

Embedkoden er af IFRAME typen

Embedkoden er af IFRAME typen

Sådan ser embeddkoden ud. Den skal kopieres og indsættes i sidens "kilde". Mere forklaring om det i et andet afsnit. Der er lidt forskelligt fra system til system hvordan det fungerer.

Screencast om at embedde video i Fronter

Vejledning lavet af Poul Erik Løvskov - University College Sjælland - 2012