At hente podcasts

Podcast er en teknologi til at distribuere mediefiler. Ordet stammer fra begrebet iPod og casting - altså transmission af materiale til en iPod. Nu er vi på ingen måde begrænsede af at det skal være til en iPod. Det er muligt at hente podcasts til enhver computer, smarttelefon eller tabletcomputer. Den helt store fordel ved at hente podcasts er at det sker stille og roligt, som regel via en god internetforbindelse til en computer. Så kan man vælge at lytte/kigge når man har tid og lyst. En anden fordel er, at man kan vælge at overføre et eller flere afsnit til sine mobile enheder. Fidusen med podcast er at man henter materialet når der er netforbindelse og kan så lytte/kigge offline hvis det skulle være nødvendigt.

Der findes temmelig mange programmer som gør det muligt at hente podcasts fra forskellige udbydere af podcasts. Nogle af de mest kendte bliver gennemgået i dette afsnit. Til slut er der en liste over steder hvor man kan hente podcasts.

iTunes

iTunes

Det absolut mest udbredte program til at hente podcasts med er iTunes fra Apple. Det findes til både Windows og Mac computere. Programmet kan bruges til at organisere egen musik og film. Det er også muligt at købe musik fra Apple´s musikforretning - iTunes store. Her handler det om podcast og det er meget let med iTunes.

Podcasts - lyd - film og pdf-filer kan man umiddelbart afspille i iTunes og så er det muligt at overføre materialet til bærbare enheder.

iTunes er et gratis program som kan downloades fra denne adresse: http://www.apple.com/dk/itunes/

iCatcher

Vejledning lavet af Poul Erik Løvskov - University College Sjælland - 2012