IT-vejledninger i AbsalonDel video Komprimer videoBrug Handbrake til at reducere størrelsen på en videofil

Brug Handbrake til at reducere størrelsen på en videofil

Videofiler fylder en masse. Jo bedre kvalitet man vil have og jo længere tid videoen varer - det giver en stor fil - noge gange meget stor fil. Det er der dog råd for da det ikke er altid vi har brug for den største kvalitet. Her viser jeg et par muligheder for at reducere størrelsen på videofiler. Vi bruger Handbrake som er et gratis program, der fås til både Windows og Mac. Hent den på denne adresse: http://handbrake.fr

Her er Handbrake på en Windowscomputer

Her er Handbrake på en Windowscomputer

Klik på Source for at vælge videofilen.

Her kan du vælge mellem nogle forskelige muligheder. Du kan vælge Video File (som vi skal bruge her), de ter også muligt at vælge en mappe elle rendeligt en DVD (hvis der er en DVD i drevet.

Her vælger jeg min videofil

Her vælger jeg min videofil

Vælg filen og klik på Åbn-

Der er mange forskellige indstillinger

Der er mange forskellige indstillinger

Her jeg valgt iPad som preset - hvis man tager iPhone4 bliver filen endnu mind - dog stadig i ret god kvalitet.- faktisk reduceres størrelsen til ca. 1/3. Du kan evt. eksperimentere lidt med de forskellige indstillinger.

Lidt flere indstillinger

Lidt flere indstillinger
  1. Vælg placering og filnavn for den konverterede fil
  2. Fjern flueben i Large file size
  3. Sær flueben i Web optimized
  4. Så er det tid til at klikke på Start

Du skulle nu have en videofil der er betydeligt mindre - hvis du ripper en DVD kan det jo sagtens lade sig gøre at vælge denne indstilling fra start. Jeg starter nu alligevel med den preset der hedder Apple TV2 - det giver en rigtig god kvalitet - skal jeg så have en mindre fil tager jeg en konvertering mere.

Vejledning lavet af Poul Erik Løvskov - University College Sjælland - 2012