Google Drev - en fantastisk videoplatform

Google Drev kan jo håndtere næsten alle slags filformater. Video i Google Drev giver rigtig god mening da man kan uploade så mange videoer man vil og længden på disse videoer er heller ikke noget problem. Du bestemmer selv hvordan og med hvem du vil dele videoerne. Det er lige så fleksibelt som det er med Google Docs. Når det drejer sig om video, så kan det være ganske tidskrævende. Videofiler er ret store og lange videoer fylder enormt meget. Det betyder at upload af video til Google Drev kan tage lang tid. Når videoen er uploaded, så skal den behandles og det tager også lang tid. Det er dog hele besværet værd.

Upload fra Computer

Upload fra Computer

Her er en video uploaded i en mappe i Google Drev. For at uploade en video fra computeren kan du bare klikke på den røde knap - Ny og vælge upload fil. Så finder du din video på computeren og uploader. En anden mulighed er at trække videofilen ind i mappen - så begyder den at uploade.

Upload via Google Drev app fra mobil enhed

Upload via Google Drev app fra mobil enhed

Her er jeg i den samme mappe - bare med Drev appén på min iPhone. Ved at klikke på den røde + knap kan jeg optage video eller uploade en video fra kamerarullen. Se mere om det i denne vejledning

Visning af videoer

Visning af videoer

Google Drev har en rigtig fin videoafspiller. På den måde vil folk man deler videoen med kunne afspille videoen direkte fra linket - uden at skulle downloade - på samme måde som i Youtube bare uden reklamer.

Nogle muligheder

  1. Videoens filnavn (kan omdøbes)
  2. Her kan du vælge at åbne videoen i andre programmer (ikke særlig anvendelig)
  3. Her kan du downloade videoen til egen computer
  4. Flere muligheder - her kan du b,la, omdåbe videofilen
  5. På knappen kan du ændre delingsindstillinger
  6. Her finder du informationer om videoen
  7. Her kan du poppe videoen ud i et nyt vindue - det giver b.la. nogle flere indstillinger f.eks. for at indlejre videoen på andre sider
  8. Lukker videoafspilleren og er tilbage i Google Drev mappen

Deling af videoer

Der er egentlig ikke så meget at sige om deling af videoer - det er det samme man kan gøre med andre dokumenter i Google Drev. Det er beskrevet andetsteds i itvejledningerne.

Video om videoer i Google Drev

Den er på vej

Vejledning lavet af Poul Erik Løvskov - University College Sjælland - 2015