Bee-Bots

Har du brug for et værktøj til teambuilding, så kan BeeBots være et sjovt afbræk og give udfordrende opgaver. Bee-Bot er en lille bi, som du ved hjælp at enkelte knaptryk, kan få til at køre i forskellige retninger. Der medfølger en række kort, hvorpå bierne kan bevæge sig.

Produktet er i første omgang målrettet børnehave- og indskolingsalderen (og dermed pædagoguddannelsen og læreruddannelsen i Absalon), men alle aldre og faggrupper kan have meget sjov af dem.

Studerende og ansatte kan låne Bee-Bots på biblioteket i Absalon.

Instruktioner

Venstre, Højre, Frem, Tilbage. Den “programmeres” gennem gentagne tryk til at udføre en sekvens af handlinger. Når du har klikket Frem og trykker GO, vil Bee-Botten køre frem en enkelt gang. Hvis du vil have Bee-Bot til at køre Frem og til Højre, må du trykke Frem-Højre-Frem. Venstre og Højre knapperne fortæller blot at den skal dreje, hvilket i første omgang nemt kan misforstås.

Ved at trykke X kan den nulstilles og er nu klar til et helt nyt sæt instruktioner.

Ideer til undervisningen

Den stakkels Bee-Bot er faret vild og har brug for elevernes hjælp til at finde hjem. Byg en forhindringsbane/labyrint og få eleverne til i fællesskab at instruere Bee-Bot i den rigtige rute.

Bee-Bots kan også bruges med forskellige måtter, som de kan køre på. Bed dernæst eleven om at guide Bee-Bot hen på eks. den store gule trekant.