Yammer

Yammer er et kommunikationsværktøj fra Microsoft. Det fungerer på alle platforme og minder meget om Facebooks feed. Man oprette grupper og kommunikere gennem opslag og indlejrede tråde, like, tagge og dele filer med gruppen.  Læs mere  om Yammer her

Indhold:

 1. Log på Yammer på PC eller Mac
 2. Yammer på telefon eller tablet
 3. Opret gruppe
 4. Tilføj brugere
 5. Administration af grupper
 6. Opret direkte link til Yammer fra Fronter

Grupper kan fx bestå af jeres hold hvor underviseren er adminstrator. I kan også oprette jeres egne grupper, som I selv kan styre. 

Det fungerer både på din computer, telefon og tablet så husk at hente Yammer-appen til din Android eller iPhone telefon.

Yammer er beskyttet af jeres Absalon-brugernavn og på den måde er i kommunikationen herinde mere sikker. Men tænk over hvad du skriver herinde alligevel. Alle brugere i Absalon er koblet på Yammer via office 365, men din profil bliver først aktiveret først gang du logger på - enten via din telefon, tablet eller computer. Først herefter kan man finde brugere inde i Yammer.

Log på Yammer på PC eller Mac

Log på Fronter via net.pha.dk.

Åbn menuen "Personlige Værktøjer" i toppen af Fronter og klik på "Yammer". Hvis du har flere Microsoft-brugere på din enhed, bliver du spurgt om hvilken profil du vil bruge. Her skal du vælge din Absalon-bruger.

Måske har uddannelsen har valgt at linke direkte til jeres holds gruppe fra jeres Fronter-rum.

Nu skulle du gerne lande på Yammers Absalon forside. Her har du en oversigt over dine grupper og diskussioner i gruppen "All Company" som er en gruppe for alle i hele Absalon.

 1. Søg finder du i venstre side. Her kan du fx søge på rum eller brugere.
 2. Oversigten over de grupper du er medlem af. Hvis du trykker på dem kommer du til gruppen.
  • Hvis du ikke kan se den gruppe du leder efter, kan det være at du ikke er tilføjet som bruger endnu eller at gruppen ikke er oprettet endnu. Søg på gruppen og anmod om at blive medlem, så får administratoren en notifikation.  
 3. Her kan du lave en opdatering og dele den med en gruppe. Vær opmærksom hvilken gruppe du skriver i da alle i gruppen kan se din opdatering. 

Yammer på telefon eller tablet

Yammer har en god app der fungerer godt på alle mobile enheder. Søg på Yammer i din app-butik og installer det. Første gang du åbner appen skal du tilmelde din Absalon bruger.

Klik på "Log på" og indtast dit absalon brugernavn og kode. Du viderestilles nu til Absalons-login side.

Indtast dine oplysninger en gang til. Nu skulle du gerne være logget ind på Absalons Yammer. Første gang du logger på spørger den om adgang til kontakter og data - det vælger du selv. 

Fra forsiden i Yammer har du adgang til:

 • Grupper: viser en oversigt over alle dine grupper
 • Feed: samler alle opdatering fra alle/udvalgte grupper
 • Blyanten: her kan du lave et ny opdatering
 • Indbakke: samler evt. private beskeder andre sender fra Yammer
 • Beskeder: samler alle aktiviteter - fx hvis du er tilføjets til en gruppe

Opret gruppe

1. Tryk på "Opret en gruppe"

Du får nu mulighed for at oprette en enten intern eller ekstern gruppe. Af hensyn til datasikkerhed anbefaler vi altid at man vælger en intern gruppe. På den måde bliver Yammerrummet kun tilgængeligt for interne brugere på Absalon og der kan ikke inviteres eksterne brugere ind i dit Yammer rum af nogen medlemmer.

2. Vælg intern gruppe.

3. Giv gruppen et navn

4. Marker "Privat adgang" så kun medlemmer i gruppen kan se og oprette samtaler.

5. Tryk på ret gruppe

Tilføj brugere

Du kan tilføje brugere enkeltvis eller gruppevis:

1. Tilføj brugere enkeltvis ved at vælge "Tilføj medlemmer" og derefter skrive de enkelte medlemmers pha emailadresser

Du kan også tilføje bruger gruppevis ved at oploade en CSV fil. Det er meget enkelt og tager få minutter. Fordelen ad denne vej er at alle medlemmer automatisk bliver oprettet i Yammer samtidigt. Som underviser har du blot brug for fx dine studerendes studiemails.

2. For invitation af medlemmer til dit Yammer rum via CSV fil, vælg først tandhjulet

3. Vælg derefter "tilføj fra adressekartoteket"

Se derefter denne korte video til hvordan du videre gør - det tager kun et øjeblik

Lidt om administration af feeds i Yammer rummet

Din Yammer feed fungere meget ligesom feed´en på fx Facebook. Du har mulighed for at skrive meddelse, lægge diverse multimodalt indhold ind i din Yammer gruppe, som film, tekst, billeder mm.

Som underviser er du administrator af rummet i og med det er dig der har oprettet rummet og givet brugere adgang. Som administrator kan du ved at trykke på de tre "prikker" administrere de indlæg både du og andre medlemmer har valgt at lægge ind. Du kan fx slette både dine og andres indlæg.

1. Klik blot på de tre prikker

Del dit Yammer rum på Fronter

Studerende har som skrevet ovenfor, adgang til Yammer via "Personlige Værktøjer". Derfra åbnes de studerendes indgang til Yammer.

Ønsker du at dele netop den gruppe i Yammer som du har oprettet, skal du blot kopiere Yammer gruppens URL.

1. Kopier URL´en og sæt linket ind i Fronter.