Værktøjerne i arkivet (mest for undervisere)

Arkivet i et fronterrum er stedet hvor dokumenter, links, prøver og fora findes. Der er en hel del muligheder, som det er rart at kende til. Her gennemgår jeg de værktøjer og muligheder der er.

Her er arkivet

Der er tre knapper som så har nogle værktøjer/funktioner. Dem skal vi se nærmere på.

Knappen Mappe

Knappen Mappe

Der findes fire forskellige typer af mapper:

 1. Almindelig mappe - det er den der bruges mest. Det er en mappe som kan rumme andre mapper og dokumenter. Alle med skrive-, slette- eller ejer-rettigheder, kan oprette dokumenter og mapper derinde. Med skriveret kan man oprette ting og slette egne ting. Slette- og ejerret kan oprette ting og slette alt hvad der er i mappen.
 2. Afleveringsmappe er en særlig mappe som en underviser kan oprette. I mappen kan studerende (med skriveret) aflevere skriftligt materiale. En afleveringsmappe vil som regel have en begrænset åbningstid. Undervisere kan se alle afleveringer - studerende kan kun se egne afleveringer. I en afleveringsmappe kan studerende godt aflevere som en gruppe.
 3. Skjult mappe. Som det fremgår af navnet, så er denne mappe skjult (for brugere med skrive- eller læseret). Hvis der er linket til indhold i en skjult mappe kan det godt bruges/ses af studerende. Skjulte mapper er praktiske fordi det er muligt at få et mere overskueligt arkiv ved at skjule visse mapper. En skjult mappe kan sagtens gøres synlig igen.
 4. Individuel mappe. En individuel mappe kan oprettes af alle brugere. Den der opretter mappen kan selv bestemme hvem der må kunne se den og se indholdet.

Knappen Upload fil

Knappen Upload fil

I arkivet kan man uploade dokumenter (filer). Hvis et eller flere dokumenter skal uploades, så gå ind i mappen og klik på én af knapperne.

 1. Upload enkelt fil - hvis du kun skal uploade en enkelt fil,
 2. Brug knappen Upload flere filer hvis du skal uploade flere filer på én gang. Det kræver at der er installeret Java på computeren og at du accepterer at Fronter må bruge Java.

(Ved store filer kan det være en fordel at bruge knappen "Upload flere filer" også, da de kan risikere at gå i stå hvis du bruger "Upload enkelt fil")

Knappen Opret

Knappen Opret

Som det fremgår af skærmbilledet, så er der mange muligheder. De er ikke alle lige anvendelige. Jeg gennemgår lige de vigtigste.

 • Side - det er en funktion som opretter en html-side. På siden kan du så skrive tekst - sætte billeder og video ind. Det er også muligt at anvende dynamiske funktioner fra Fronter.
 • Prøve - anvendes til at lave en prøve/quizz. Der er ganske mange forskellige spørgsmålstyper i prøveværktøjet.
 • Link - en god funktion hvis man vil linke til materiale udenfor Fronter. Du kan linke til alt hvad der findes på internettet.
 • Lydoptagelse - en smart funktion, som gør det muligt at optage lyd - op til 20 min. Meget anvendeligt til feedback og hurtige beskeder. Funktionen kræver Java og kan derfor ikke anvendes på smartphones og tablets.
 • Forum - kan oprette diskussionsfora. Der findes fem forskellige forumtyper.
 • Liste - er en funktion til at lave en liste/skema med rækker og kolonner. Smart hvis man vil lave en flot liste med links.