Hvad er Google Drev

Med Google Drev (eller Google Drive på engelsk) får du gratis stillet plads til rådighed på Googles servere på nettet (eller i skyen, som det også hedder).

Som studerende og ansat har du allerede en google-konto knyttet til dig Absalon bruger

Google Drev i browseren

Log ind på Google Drev via https://drive.google.com/

Inde i Google Drev

Her kan der være filer og mapper.

  • Mapper bruges til at organisere indholdet med - som på en computer\L    
  • Filer - kan være alle slags dokumenter, video, billeder ol - der er ubegrænset plads\L    
  • Google dokumenter - dokumenter lavet med Google´s særlige værktøjer som også findes i Google Drev - tekst - regneark - præsentationer - formularer og tegninger\L    

Hvis du uploader Microsoft Office dokumenter, så kan du konvertere dem og bruge dem som Google dokumenter.

Vær opmærksom på navigationsmulighederne (menupunkterne i venstre side)

  • NY - her kan du oprette mapper - uploade filer ell. mapper og oprette diverse google dokumenter\L    
  • Mit drev - her er alle mapper og filer/dokumenter (husk at du har ubegrænset plads)\L    
  • Delt med mig - Her kan du se de mapper og dokumenter der er delt med dig. Det er også her du kan tilføje delt materiale til dit eget GD\L    
  • Google Fotos - Hvis du bruger Google Fotos, så kan du også se dem her\L    
  • Seneste - en oversigt over de seneste mapper og dokumenter du har arbejdet med. Det er en meget praktisk funktion, hvis du bruger GD meget\L    
  • Stjernemarkeret - alle mapper ell. dokumenter kan stjernemarkeres. Det kan gøres med de dokumenter du arbejder meget med. Stjernemarkeringen kan fjernes igen når den ikke længere er vigtig\L    
  • Papirkurv - alt hvad du sletter ryger i papirkurven og kan let søges frem igen. Hvis du sletter dokumenter der allerede er i papirkurven (permanent slet) så kan du aldrig mere få fat i dem

Programmerne i Google Drev (tekst - regneark - formular - præsentation)

Programmerne i Google Drev (tekst - regneark - formular - præsentation)

Officeprogrammerne i GD er rigtig smarte. Der er dog ikke helt så mange funktioner som der er i Microsoft Office, men til gengæld er det muligt at arbejde sammen med andre i disse programmer. Dokumenter udarbejdet i Google-programmerne kan eksporteres i flere formater f.eks. Microsoft Office ell. PDF.

Samarbejde om dokumenter (fælles skrivning - kommentarer - chat og underretninger)

Det rigtig smarte ved at arbejde med Google Drev er muligheden for at samarbejde om mapper og dokumenter. Der er flere niveauer i delingsindstillingerne. På den måde kan du vælge at dele et dokument/mappe med andre på følgende måder:

En meget brugt metode er at dele med personer via mailadresse - så kan du vælge om den/dem du deler med kan læse - skrive og måske bare kan se/kommentere.

En anden måde er at dele via et link og så sætte nogle begrænsninger.

Når du deler via et link, så vær opmærksom på at dokumentet ikke umiddelbart kommer Ind i folks GD - de har dermed ikke så let ved at finde dokumenterne igen - kun hvis de har gemt linket, som de fik tilsendt.

Når du har valgt én af mulighederne, så kan du igen bestemme om dem med linket kan læse eller skrive i dokumentet.

Det er helt oplagt at det er smart at kunne arbejde sammen om det samme dokument. På den måde undgår man at skulle sende dokumenter frem og tilbage - det har alle sikkert prøvet og haft problemer med. Dokumenterne i GD har ubegrænset revision - dvs. at man kan vende tilbage til tidligere versioner af dokumentet og evt se hvem der har ændret noget.

En anden ting er at dem med adgang til et dokument kan kommentere dele af dokumentet. Det er også muligt at chatte inde fra et dokument.

Google Drev på mobile enheder

Google Drev på mobile enheder

En meget stor fordel ved GD er at der findes apps til mobile enheder. iOS og Android apps fungerer rigtig godt. Der findes også en app til Windows phone, men den er noget begrænset.

Med GD apps til iOS og Android har du næsten samme muligheder som når du arbejder på en computer.